RESIDENTIAL DESIGN

EVERETTE COTTAGE
EVERETTE COTTAGE

Everette Cottage: Living Room
Everette Cottage: Living Room

The original fireplace and mantel were refreshed to provide a focal point in the living room. A vaulted ceiling, reclaimed wood beams and new columns were added for additional charm.

Everette Cottage: rain chain
Everette Cottage: rain chain

Rain chains provide a decorative solution for water management, while keeping this loquat tree healthy and happy.

EVERETTE COTTAGE
EVERETTE COTTAGE

1/7
EVERETTE COTTAGE


This 1940's cottage, located in the Historic District of the Village of Pinehurst, received much needed charm and additional space with a complete renovation and a 1,400 sf addition.

 

A new garden wall integrates the landscaping with the architecture as it wraps around the front patio area.

A fountain, tucked between two sections of the wall, greets friends and neighbors with the subtle sound of trickling water.

 

The chimney of the new outdoor fireplace was married to the existing chimney to help the house blend seamlessly into the Historic District of the Village. The bricks were whitewashed to blend the old and new, while giving the house a sense of timeless grace.   

MIDLAND HOUSE
MIDLAND HOUSE

The large veranda invites guests to "sit a spell" and enjoy of the view of the Pinehurst No. 2 golf course.

MIDLAND HOUSE: Elevation
MIDLAND HOUSE: Elevation

MIDLAND HOUSE: Interior
MIDLAND HOUSE: Interior

A glass ceiling over the rear covered porch brings additional light into the interior. It also gives the dining room the appearance of being open to the outdoors.

MIDLAND HOUSE
MIDLAND HOUSE

The large veranda invites guests to "sit a spell" and enjoy of the view of the Pinehurst No. 2 golf course.

1/5
MIDLAND HOUSE

 

Located across from the famous No. 2 golf course, this new home was designed to capture the championship views.

A large veranda offers the perfect spot for entertaining or enjoying the Home of American Golf.

 

The spacious interiors incorporate vaulted ceilings and a unique glass ceiling over the rear porch. These elements give the space a sense of openness and a connection to the outdoors.

 

Landscape and hardscape design blend seamlessly into the architecture and surroundings. A beautifully contoured front lawn emulates the golf greens and incorporates a  "sand trap" for perfecting one's golf swing at home.

 

With this home, every day is "a beautiful day in Pinehurst."